Beyaz Piramit

BEYAZ PİRAMİT

4. Hanedanlık‘ta Snefru‘dan sonra ilk kral Amenemhet II olmuştu. Amenemhet II kendine yakın olan iki atasını Fayum vadisi yakınlarındaki El-Lihst’e defnetmeyi uygun bulmuştu. Sonra tekrar Dhashur’un kuzeyine bunları taşıdığı bilinmemektedir.

Bu piramit kireçtaşının özünden yapıldığından bu ismi almıştır. Taş hırsızları tarafından birkaç defa zarar görmüştür. Eski Mısırlılar bu piramide, Kuvvetli Piramit demişlerdir.

Bu piramidin tabanı kaba bir hesapla 50 x 50 metredir. Eğimi ve orijinal yüksekliği bilinmemektedir. Piramidin yapım tekniği Orta Krallık‘a özgüdür. Özünde beyaz kireçtaşından yapılmış, duvarlarına da iskelet şekli verişmişti. Bölümleri kumlarla dolmuş duvarların arasındaydı ve piramidin girişi beyaz kireçtaşıyla örtülmüştü.

Giriş kısmı halen daha kuzey tarafının ortasında durmaktadır. Piramidin içine ve defin odasına inen kısa bir koridoru vardır. Toprağın altında ya da ortasında başka bir defin odası vardı ise de bu tam olarak bilinmiyor. Defin odasının duvarlarında bazı oyuklar vardır fakat yapılma amacı bilinmiyor. Kumtaşı lahit, batı duvarının karşı odasına yerleştirilmiştir.

Defin odasına girişten önce, yaklaşık 2 metrelik bir şaft vardır ve bir koridora gider. Koridor, giriş koridorunun altındadır. İkinci koridorun onunda bir hol vardır. Bu holde mumyalama esnasında çıkan organları koydukları kaplara göre tasarlanmıştı.

Loading

Kontrol ediniz...

Piramitler

Translate »
Menü
 TarihPedia