Kızıl Piramit

KIRMIZI ( KIZIL ) PİRAMİT


Kırmızı Piramit, 4. Hanedanlığın 1. Firavunu, Firavun Snefru tarafından üç piramitten biri sayılan Parlak Piramit olarak bilinen Dhashur’daki bu piramidi inşa etti. Halen daha ayakta durmaktadır.

Kırmızı Piramit, kırmızımsı ve pembemsi kireçtaşlarından dolayı bu isim verilmiştir. Yapının toplam alanı, Büyük Piramit’ten çok az farklıdır. Yüksekliği 341 feet (104 m)’e ulaşır.

Piramidin içi oldukça enteresandır. Mısır’daki tüm piramitlerde olduğu gibi giriş kuzey tarafındadır. Dış bölge ve iki yer altı geçidi odaya inen geçit 80 metre uzunluğundadır. Başka kısa bir tünelle de bağlanmıştır.

Eğri Piramidin 4 km kuzeyinde, Snefru’nun 3. piramidi uzanır. Kireçtaşının paslı boyanmasından sonra, “Kırmızı Piramit “ adını almıştır. Snefru’nun son yeri olmuştur.

Çöküşünü engellemek için beyaz kireçtaşından altyapı oluşturmuştur. Şimdiye kadar yapılan en yüksek 4. piramittir. 104 metre yüksekliği ve 43 derecelik açısıyla. Kırmızı Piramidin dışındaki zerafet ve mükemmellik, iç odalarının güzelliğinden kaynaklanıyor. Üç odaya yol gösteren piramidin kuzey tarafından girilen uzun bir alçalan koridor vardır. 12 metrenin üstünde ve iri kireçtaşı bloklardan yapılmıştır.

İki bağlantı odası, tabanında zemin seviyesindedir. Üçüncüsü kendi kendine duvarlara şekil vermiştir. 2. odanın duvarlarındaki gizli pasajdan dikkatlice geçerek ancak bu şekilde girilebilir. Üst oda 7.6 metredir. Rainer Stadelmann’a göre:” Bu geniş ve olağanüstü cisim, Kral Snefru’nun son defin yeridir ve bununla son bir başarıya ulaşmıştır. Onun ölümsüz evi, mükemmel bir şekilde inşa edilmiştir. “ Kırmızı Piramit için 20 yıldan fazla çalışmıştı.

Piramit şekli elde edene kadar, bu odaların bakış açısı, dört kenara çıkıntı yapan on dört katmandan her birine 11 adet yerleştirilen bloklar, desteklenmiş tavanlardır. Bu usta yolla, piramidin ağırlığı desteklenmiştir. 2 milyon taştan çoğu çökme ve çatlama için destek vermişlerdir. Mimarlar, yapıdaki can sıkıcı problemlerin üstesinden gelemediler. Kıyamette kralı güçlendirecek şekilde piramidi yaratmışlardı.

Bir fişeklikte Snefru adı bulunmuştur. Her 20. taşa kaydedildiği hakkında söylentiler var. Tarihleri de taşların arkalarına yazıldı. Bu tarihlerde Stadelmann, işinin sırasını belirledi. Snefru’nun saltanatı esnasında 15. kez yapılan nüfus sayımında yapının başlaması ve altyapısındaki taşların birindeki tarih vardır.

İki yıl sonra taşlar altı katmana ayrıldı. 4 yıl içinde, piramidin %30’u zaten tamamlanmıştı. Piramidin tüm yapımı 17 yıl aldığı söylenmektedir. Tamamlanışı gururlu ve başarılı müteahhitler tarafından kutlandı. Tamamlandığı gün “Piramit Günü” oldu.

Loading

Kontrol ediniz...

Piramitler

Translate »
Menü
 TarihPedia